Fokkerij

Sinds een aantal jaren fokken we dressuurpaarden. Om onze kennis en netwerk uit te breiden hebben we contact gezocht met Emmy de Jeu. Emmy is een van de beste dressuurpaardenfokkers van Nederland en in 2013 ‘KWPN fokker van het jaar’ geworden. Ze heeft vele succesvolle dressuurpaarden gefokt, met als hoogtepunt Sisther de Jeu, het paard waarmee Edward Gal jarenlang internationaal succes heeft geboekt op het hoogste niveau. Ook op dit moment presteren de fokproducten van Emmy de Jeu wereldwijd op hoog niveau. Inmiddels zijn we door haar ingewijd in de basis van de dressuurpaardenfokkerij.


Veulenseizoen 2017

Dit jaar hebben we in samenwerking met Emmy een veulen van Rubin Royal uit de merrie Ione de Jeu (Fidertanz x Don Romantic) en een veulen van Gunner S uit de merrie Ivette (Negro x Jazz, uit de bekende Siloutte-stam) gefokt. Daarnaast hebben zowel de Spielberg merrie Dahlia als de stermerrie Uccelina (Negro x Nimmerdor) een hengstveulen van Governor aan de voet. Deze mooie hengst werd dit jaar tweede tijdens de wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden.


Hoge verwachtingen voor 2018

Voor het komende jaar zijn de verwachtingen hoog:

- De stermerrie Uccelina (Negro x Nimmerdor) is drachtig van Desperado;

- Ivette (Negro x Jazz) is drachtig van Desperado;

- en Dahlia (Spielberg x Donnerhall) is weer drachtig van Govenor.  


Doel
Ons fokdoel is dressuurpaarden fokken die in de top van de sport meedraaien. Natuurlijk is dit een doel dat vele fokkers voor ogen hebben. Toch gaan we ervoor. Met gedegen voorbereiding, kennisvergaring en uitstekende huisvesting willen we een positieve bijdrage leveren aan het KWPN dressuurpaard van de toekomst.