Wij geloven erin dat iedereen een talent heeft en dat iedereen ergens goed in is!                                                                                                                               

Op deze pagina laten wij u zien welke diverse projecten onze deelnemers uitvoeren voor bedrijven.

Wij als Leerboerderij Stayble zijn altijd op zoek naar bedrijven die opdrachten willen uitbesteden. Heb je vragen? Benader ons via de contactinformatie.

 

"Ambachtelijk en met liefde gemaakt door onze deelnemers"

Naast mooie nestkastjes en insectenhotels maken de deelnemers van STAYBLE ook heerlijke taarten voor de Gemeente Tubbergen. Er is keuze tussen appeltaart, aardbeienkwarktaart en speculaastaart. 

 

Belegde broodjes uit de keuken van Stayble in Mander: ‘We hopen op goodwill’

MANDER - In de keuken van Leerboerderij Stayble smeren deelnemers belegde broodjes, die op bestelling worden bezorgd bij bedrijven en particulieren in de omgeving. Het is hun creatieve antwoord op teruglopende opdrachten in coronatijd.

Lees het mooie artikel op de Tubantia: https://www.tubantia.nl/tubbergen/belegde-broodjes-uit-de-keuken-van-stayble-in-mander-we-hopen-op-goodwill~ae3cebed/

Afbeelding: © Robin Hilberink 

De Westermaat Campus is een hotel rijker. 

Niet zomaar een logement, maar ‘de mooiste en de grootste van Oost-Nederland’. Voor insecten, welteverstaan.

🍀

Een mooi stuk in de Tubantia over deze mooie duurzame samenwerking met Krinkels B.V. De link vindt u hieronder!

https://www.tubantia.nl/hengelo/speciaal-hotel-geopend-op-westermaat-campus-in-hengelo~a4386376/ 

Ervaring van een deelnemer🍀


“Vorig jaar oktober bij de voorbereidingen van de Military 2019 heb ik geholpen met verschillende werkzaamheden zoals koffie brengen, mensen rondbrengen, mensen ondersteunen en de leerlingen van het ROC helpen om alles in goede banen te leiden! Eerste dag was echt zwaar voor mij, maar de tweede dag zat ik ontzettend lekker in mijn vel en wist ik wat mij te doen stond. Ik heb echt genoten!”

#stayble #ervaring #ervaringvaneendeelnemer #military #military2019#militaryboekelo #militaryboekelo2019 @ Military Boekelo - Enschede

🍀Ieder mens is waardevol en ieder mens heeft talenten die op wat voor manier dan ook ingezet en ontwikkeld kunnen worden.🍀

Vanuit deze gedeelde passie gaan Leerboerderij STAYBLE en StudioVolTalent een samenwerking aan!

De deelnemers van Leerboerderij STAYBLE maken samen met StudioVolTalent enorm leuke lunchwraps. Een lunchwrap is een opvouwbare placemat waarin je je boterham verpakt. 

In samenwerking met Vitworks mogen onze deelnemers handmatig prachtige operatiemutsen maken met print. Een printje zorgt voor een gezellige, open sfeer in de praktijk.

De operatiemutsen zijn van 100% katoen. Katoen is een natuurlijke stof die komt van de katoenplant. Katoen voelt zacht aan, neemt vocht op en ademt. De operatiemutsen zijn mileuvriendelijk én hygienisch. Ze zijn wasbaar, dus herbruikbaar.

De operatiemutsen worden gebruikt in de:

- Dierenartspraktijk
- Tandartspraktijk
- Ziekenhuizen
- Huisartsenpraktijk

En door:

- Kinderartsen
- Verpleegkundigen
- Anesthesisten
- Chirurgen

🍀Leuk nieuws🍀

In samenwerking met Krinkels en Klapwijk Parkmanagement gaan wij diverse projecten uitvoeren op de Campus Westermaat ten behoeve van de biodiversiteit. In de strijd tegen het teruglopen van de biodiversiteit in het stedelijk gebied worden in de komende weken een aantal gazons omgevormd met bloemenmengels. Tevens worden er een aantal nestkasten opgehangen in de bomen en er wordt een insectenhotel geplaatst. De vogelnestjes en het insectenhotel zijn gemaakt door onze deelnemers. Super trots🤝.

Voor de Gemeente Tubbergen hebben wij 200 vogelhuisjes gemaakt. 

De eikenprocessierups zorgt in de lente- en zomermaanden voor veel overlast. De rups leeft in zomereiken, die langs lanen en straten door heel Nederland te vinden zijn. Het is een vervelend insect voor mensen, omdat hij brandharen heeft. Deze haren worden bij bedreiging afgeschoten en kunnen jeuk, uitslag, zwellingen en rode ogen veroorzaken.

Een groot aantal vogels vindt de eikenprocessierups helemaal niet vervelend, zij eten ze met liefde op. Vogels hebben ingenieuze manieren ontwikkeld om de rups te ontdoen van zijn brandharen. Naast de koolmees eten ook de pimpelmees, de spreeuw, de zwarte mees, de glanskop, de matkop, de boomklever, de boomkruiper en de grauwe vliegenvanger de eikenprocessierups. 

Deze handgemaakte vogelhuisjes zijn speciaal gemaakt door deelnemers van onze leerboerderij in Mander en door deze zinvolle dagbesteding kunnen zij zich ontwikkelen met als doel  weer mee te draaien in de samenleving. 

Daarnaast zijn onze vogelhuisjes gemaakt van gerecycled afvalhout. Zo helpen wij ook mee aan een duurzame circulaire wereld. 

 

 

 

🍀Voor Totalpress hebben wij  muntzakjes mogen maken voor de Carnaval.🍀

Leren van elkaar en gezelligheid is voor ons een belangrijke factor. Ook kennis maken met het Nederlandse gebruik 'Carnaval' komt als leerervaring aan bod. Zo heeft elke opdracht, wat het dan ook maar is, haar eigen waarde voor de deelnemers. 

 

Timmeren en zagen

Wij beschikken over een grote schuur waar voor dit project schuttingen worden gemaakt voor D&B Betonproductie B.V. Iedereen kiest een project waar hij/zij het meeste affiniteit mee heeft of waar de grootste leerervaring in zit. 

 

🍀Samenhorigheid en creatief bezig zijn. Voor de volleybalvereniging de Esch Stars mochten wij kerststukjes maken🍀.  

De volgende punten zijn voor onze deelnemers erg belangrijk en deze punten hebben wij behandeld tijdens deze opdracht. 

  • Ontwikkelen en aangaan van sociale contacten en relaties
  • Zinvol werk doen, zich nuttig, belangrijk en verantwoordelijk voelen
  • Ontdekken van de eigen mogelijkheden
  • Belevingsgerichtheid
  • Opdoen van zowel sociale als praktische vaardigheden
  • Elkaar helpen om zo de kwaliteit van anderen en zichzelf te ontwikkelen
  • Het ontwikkelen van handvaardigheden

 

 

 

 

Samen met de deelnemers voeren wij herstelwerkzaamheden uit voor Chamlon BV, Cleaning products.