Succesvol re-integreren bij leerboerderij STAYBLE


"Dankzij STAYBLE weet ik wat ik leuk vind en wat ik aankan."

Lees hier het verhaal. 

Belegde broodjes uit de keuken van Stayble in Mander: ‘We hopen op goodwill’

MANDER - In de keuken van Leerboerderij Stayble smeren deelnemers belegde broodjes, die op bestelling worden bezorgd bij bedrijven en particulieren in de omgeving. Het is hun creatieve antwoord op teruglopende opdrachten in coronatijd.

Lees het mooie artikel op de Tubantia: https://www.tubantia.nl/tubbergen/belegde-broodjes-uit-de-keuken-van-stayble-in-mander-we-hopen-op-goodwill~ae3cebed/

Afbeelding: © Robin Hilberink 

Trots op onze samenwerking met Boer & Zorg!πŸ€

Boer & Zorg: “Vandaag, in het kader van het 10 jarig bestaan van Boer en Zorg, de vlog van Leerboerderij Stayble in Mander in het mooie Twente. Stayble, de plek waar respect, begrip en liefde centraal staan. Stayble bedankt Boer en Zorg voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren. Kijk deze leuke film!”

https://www.youtube.com/watch?v=ihv1EHl0V6M&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1TYx-hJWg8TZwrlnvHxAuBzcYsMcUHjcvKHhVMXvxlKsKP-4lf9qV1_-c

De Westermaat Campus is een hotel rijker. 

Niet zomaar een logement, maar ‘de mooiste en de grootste van Oost-Nederland’. Voor insecten, welteverstaan.

πŸ€

Een mooi stuk in de Tubantia over deze mooie duurzame samenwerking met Krinkels B.V. De link vindt u hieronder!

https://www.tubantia.nl/hengelo/speciaal-hotel-geopend-op-westermaat-campus-in-hengelo~a4386376/ 


Een mooi stuk geplaatst door Twente Tv, 05-06-20

"Taarten bakken, werken in de moestuin, schuttingen maken, maar ook lesgeven, leer- en werkvaardigheden aanleren en aan het werk voor een bedrijf of instantie: op Leerboerderij Stayble in Mander bieden Mirjam en Ruben Braakhuis een scala aan mogelijkheden aan op het gebied van zorg, onderwijs en werk. 
Deelnemers kunnen bij STAYBLE terecht voor re-integratie trajecten, dagbesteding en zorgleertrajecten. “Wat ons uniek maakt is dat we de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven in één aanbieden.”

Wie meer wil weten over de leerboerderij en haar mogelijkheden kan gewoon binnenlopen. “Samen met hem of haar kijken we dan welke mogelijkheden er zijn. Bij ons werken professionals die zich met veel plezier, betrokkenheid en deskundigheid daarvoor inzetten. Het is mooi om te zien hoe deelnemers vervolgens stappen in hun persoonlijke ontwikkeling zetten.”

Stayble biedt een plek voor vijftien deelnemers per dag en is open op maandag, woensdag en donderdag."

Meer informatie? https://www.twentefm.nl/nieuws/61304/0/veel-mogelijk-op-leerboerderij-stayble.html 


 

Doe mee met onze wekelijkse quiz om de tijd thuis goed door te komen. Maak de vragen en schrijf je antwoorden op! De quiz bevat vragen over allerlei onderwerpen en is voor een breed publiek van jong tot oud geschikt. Elke zondag komen de antwoorden online op deze pagina.

Succes!πŸ€πŸ€


πŸ€Leuk nieuwsπŸ€

In samenwerking met Krinkels en Klapwijk Parkmanagement gaan wij diverse projecten uitvoeren op de Campus Westermaat ten behoeve van de biodiversiteit. In de strijd tegen het teruglopen van de biodiversiteit in het stedelijk gebied worden in de komende weken een aantal gazons omgevormd met bloemenmengels. Tevens worden er een aantal nestkasten opgehangen in de bomen en er wordt een insectenhotel geplaatst. De vogelnestjes en het insectenhotel zijn gemaakt door onze deelnemers. Super trots🀝.


Deze week hebben we een groep studenten van het ROC van Twente mogen ontvangen op onze leerboerderij. De studenten hebben een les paardencoaching gevolgd. 🐴In de tussentijd hebben onze deelnemers voor deze groep studenten heerlijke lasagne gemaakt. Kortom een geslaagde en leerzame dag! πŸ€#Stayble #Leren #Samen #Eten #Paarden


Wist je dat jonge koolmezen wel 70 rupsen per dag eten?  Waaronder ook eikenprocessierupsen! Daarom heeft de gemeente samen met ons, Leerboerderij Stayble en de vogelwerkgroep Geesteren gezorgd voor gratis nestkastjes waarin koolmezen zich kunnen nestelen. Inwoners van Tubbergen  hangen deze nestkastjes op in onze gemeente en zo dragen we samen bij aan de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Wethouder Volmerink hielp vandaag met het uitgeven met de eerste paar nestkastjes. In totaal worden er 600 nestkastjes uitgedeeld.

Een geslaagde uitgiftedag van nestkastjes was het!πŸ€ Wij willen iedereen heel erg bedanken voor de leuke en enthousiaste reacties. Ook zijn we ontzettend dankbaar voor de hulp van deelnemers, stagiaires, werknemers, vrijwilligers en sponsoren.


De uitgifte van de nestkastjes vindt plaats op 27 februari 2020 van 8:30 tot 17:00 uur. Als u zich heeft aangemeld voor een gratis nestkastje heeft u een mail ontvangen. In de mail staat de aangegeven tijd waneer u het nestkastje kunt ophalen bij onze Leerboerderij. Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen! Tot dan!πŸ€


Wij zijn in het nieuwe jaar nu ook elke donderdag geopend! Wees welkom! 


Wij zijn dit jaar weer te vinden bij de kerstmarkt in Geesteren op 08-12-2019 en de kerstmarkt in Tubbergen op 15-12-2019!

Zien wij jullie dan? 


 

Zelfgemaakte nestkastjes voor de vogels 🐦 ter bestrijding van de proccesierupsπŸ›
U kunt bij ons zo’n handig nestkastje kopen voor €8,99πŸ€
#handmade #nestkastjes #vogels #merels #processierups #stayble#mander

 

 

 
 

 
De gemeente Tubbergen wil graag haar waardering uitspreken voor de ondernemers in de gemeente Tubbergen. Daarom organiseert de gemeente samen met een werkgroep met een aantal ondernemers de Ondernemersprijs Tubbergen. Een feestelijke avond voor ondernemend Tubbergen, van ZZPérs tot de grootste werkgevers, op donderdagavond 14 november 2019. Op deze avond wordt de Starter van het Jaar en de Ondernemer van het Jaar gekozen.

En Leerboederij Stayble is genomineerd voor de Ondernemersprijs Gemeente Tubbergen in de categorie Starters! πŸŽ‰  Duimen!!


Ervaring van een deelnemerπŸ€
“Deze week bij de voorbereidingen van de Military 2019 heb ik geholpen met verschillende werkzaamheden zoals koffie brengen, mensen rondbrengen, mensen ondersteunen en de leerlingen van het ROC helpen om alles in goede banen te leiden! Eerste dag was echt zwaar voor mij, maar de tweede dag zat ik ontzettend lekker in mijn vel en wist ik wat mij te doen stond. Ik heb echt genoten!”

#stayble #ervaring #ervaringvaneendeelnemer #military #military2019#militaryboekelo #militaryboekelo2019 @ Military Boekelo - Enschede
Een oproepje! Stayble heeft altijd behoefte aan nieuwe klussen en projecten! Mocht u iets weten, neemt u alstublieft contact met ons op.