Re-integratie naar betaald werk

Ben je een tijdje uitgeschakeld geweest, bijvoorbeeld door ziekte, arbeidsongeschiktheid of iets anders, maar ben je ondertussen weer aan de beterende hand? Dan is een terugkeer op de arbeidsmarkt en het vinden van werk een belangrijke stap. Om jouw re-integratie in goede banen te leiden, is het belangrijk om goed voor ogen te hebben hoe dit proces kan verlopen. Bij je re-integratie krijg je voornamelijk te maken met je (vorige) werkgever, maar ook met instanties als het UWV, eventueel keuringsartsen en de Arbodienst.

Op het verloop van je re-integratie heb je zelf de grootste invloed. Maar je hoeft niet alles zelf te bedenken. Wij kunnen jou daarbij helpen, vanaf de vroegste voorbereiding tot  de uiteindelijke sollicitatie.

Terug naar de werkvloer

Als je na lange tijd van ziekte of arbeidsongeschiktheid weer gaat terugkeren op de werkvloer, dan is dat waarschijnlijk een fijn gevoel. Je re-integratie begint echter niet op de eerste werkdag, maar al vér daarvoor.

Want vóór dat het zo ver is, moeten er veel dingen duidelijk worden. In welke functie kun je terugkeren? Misschien is het helaas niet meer mogelijk om in je oude functie terug te keren, en wat dan? Behoort een terugkeer bij je eigen werkgever, maar dan in een andere functie, tot de mogelijkheden? Of moet je echt opnieuw de arbeidsmarkt op en op zoek naar een nieuwe werkgever? Jouw re-integratie begint al op het moment dat er op dat gebied duidelijkheid moet komen.

We starten met een uitgebreide intake, om een goed beeld van jouw situatie te krijgen.

Op basis daarvan maken we samen met jou een plan van aanpak. Als jij dat plan ook ziet zitten, starten we samen op het punt waar dat nodig is: dat kan zijn met het opdoen van een dagritme, het uitzoeken waar jouw kansen liggen op de arbeidsmarkt, het maken van een goed cv, het goed en efficiënt zoeken naar geschikte vacatures, of met hulp bij het schrijven van sollicitatiebrieven of motivaties.

Neem hier contact op.