Belegde broodjes uit de keuken van Stayble in Mander: ‘We hopen op goodwill’

Het initiatief werd geboren tussen de eerste en de twee coronagolf, vertelt Mirjam Braakhuis, eigenaar van Stayble. „We liepen een opdracht mis doordat een groot concours van camping Schröder werd afgelast. We zouden daar de vip-mensen begeleiden en de koffie en thee verzorgen. Ja, en dan moet je op zoek naar andere mogelijkheden.”

 

Veel leermomenten

Het nieuwe initiatief is leerzaam voor de doelgroep van Stayble, onderstreept ze. De deelnemers nemen zelf de bestellingen op, smeren en beleggen de verschillende broodjes, die door de mannen in de timmerschuur in een mooi kistje worden gestopt. „Ook de bezorging doen we zelf. Voor onze deelnemers zitten hier veel leermomenten aan.”

 

"Samen ontdekken we waar talenten van de deelnemers liggen"

Mirjam Braakhuis , Eigenaar

 

Leerboerderij Stable bestaat nu vier jaar. De doelgroep is heel divers. Er is plek voor dagbesteding, re-integratie, ambulante begeleiding of een zorg-leerproject. We willen iedereen die hier komt een zinvolle dagbesteding bieden”, zegt Braakhuis. „We bieden hulp naar werk en stimuleren vroegtijdige schoolverlaters hun diploma te behalen. Samen ontdekken we waar talenten van de deelnemers liggen. Want als je je talenten aanboort, creëer je eigenwaarde. En dat is heel belangrijk.”

Bedrijven zijn afwachtend

Stayble is afhankelijk van opdrachten uit de regio. Zo werden eerder voor de gemeente Tubbergen vogelhuisjes getimmerd en zijn ‘handige Harry’s’ nu bezig met het maken van insectenhotels, die in diverse kerstpakketten komen. Ook zijn er regelmatig opdrachten voor inpakwerkzaamheden. Braakhuis merkt wel dat bedrijven nu afwachtend zijn met het plaatsen van opdrachten. „De rem zit er een beetje op. Begrijpelijk, maar we hopen op de goodwill van het bedrijfsleven.”

Broodje zalm favoriet

De verkoop van belegde broodjes loopt, maar kan volgens Braakhuis nog veel beter. „Op maandag, woensdag en donderdag kunnen ze voor 10.00 uur besteld worden. Dan leveren we diezelfde dag nog. Vanaf januari gaan we ook op de vrijdag broodjes bezorgen.” Van de zeven verschillende soorten is het broodje zalm volgens haar favoriet.

 

Braakhuis vertelt dat er een mooie opdracht van de gemeente Tubbergen binnen is. Binnenkort mag Stayble een week lang elke dag een ontbijtbox met achttien broodjes leveren. De gemeente gaat de box dan uitdelen aan plaatselijke ondernemers. „Een mooie opsteker. De personeelsvereniging van de gemeente Tubbergen wil rond de feestdagen driehonderd taarten bestellen. De helft daarvan mogen wij leveren. We maken in onze eigen keuken appeltaart, speculaastaart en aardbei-kwarktaart.”

 

Ook al lopen de opdrachten terug, Braakhuis blijft positief. „We moeten het vooral hebben van de goodwill van de plaatselijke bevolking. Daar hoop ik op, want voor onze deelnemers is het erg belangrijk om ritme te houden en voldoende leermomenten te hebben.”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.