Het succesverhaal van Marije

Marije loopt al een tijdje mee bij Leerboerderij STAYBLE.  Omdat we benieuwd waren naar haar ervaringen hebben we haar enkele vragen gesteld.

Wat heb je geleerd in de tijd dat je nu bij STAYBLE bent?

“Ik heb geleerd veel zelfstandiger te worden en werken.  Daarnaast heb ik meer doorzettingsvermogen gekregen voor de doelen die ik wil behalen. Het is bijna allemaal niet te benoemen maar ik heb echt mijzelf teruggevonden en een plekje terug in de maatschappij gekregen. Oja, en ik heb leren trekker rijden!”

 

Hoe helpt STAYBLE  jou in je proces?

“Ik heb minimaal een keer per week een gesprek over hoe het met mij gaat en wat de vooruitzichten zijn. Maar ook over mijn doelen, wat ik op dit moment nog kan doen en waar ik nog hulp bij nodig heb. Mocht er tussendoor nog iets zijn dan kan ik altijd aan de bel trekken.”

Hoe ben je terecht gekomen bij STAYBLE?

“Via school ben ik in contact gekomen met STAYBLE. Op school liep het op dat moment niet zo goed en daarom heeft een maatschappelijk werker mij  leerboerderij STAYBLE aangeraden.  Allereerst ben ik op bezoek geweest bij STAYBLE om te kijken of ik het leuk vond. Vooral de sfeer op de boerderij  en de dieren spraken mij heel erg aan en daarom ben ik hier begonnen. 

 

Hoe ga je je leven straks indelen?

“Ik ga beginnen met de opleiding Dier- en Veehouderij bij het Zonecollege in Hardenberg. Hier zijn ze een Profarm traject gestart, speciaal voor leerlingen die vroegtijdig zijn uitgevallen en wat moeite hebben om de stap naar school weer te maken. Hier krijg ik onderwijs op maat, bestaande uit drie dagen stage en twee dagen school. De twee dagen school worden ingedeeld met theoretische vakken die ik bij STAYBLE ga volgen met hulp van Mirjam en Ruben. Het is fijn dat ik de theorie kan volgen in een veilige en vertrouwde omgeving met hulp van mensen die mij echt goed kennen, het is namelijk best een grote stap om terug naar school te gaan.

Ik heb ook sinds kort een bijbaantje, koeien melken bij een boer mij in de buurt. Dit baantje heb ik gevonden omdat ik mij met hulp van Mirjam heb ingeschreven bij een boerenuitzendbureau en een oproep op Facebook heb geplaatst. Ik ben ontzettend trots dat ik mij zo goed heb kunnen ontwikkelen.”


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.